Afganistan

View listings

Realigro.com.hr je prva tražilica širom svijeta za promet nekretninama pomoću koje možete, bilo gdje u svijetu, pregledavati popise stambenih nekretnina za prodaju Afganistan

Prodaje se nekretnina u Afganistanu

Afganistan je neizgrađena država. Glavni grad mu je Kabul. Na zapadu graniči s Iranom, na jugu i istoku s Pakistanom, na sjeveru s Turkmenistanom, Uzbekistanom i Tadžikistanom, a s Kinom s regijom dalje na istoku zemlje.

Kupiti nekretninu ili prodati u Afganistanu nije lako. Afganistan, koji je desetljećima bio rastrgan unutarnjim ratom, još uvijek živi oko 30 milijuna ljudi. Prema podacima Svjetske banke, više od trećine stanovništva živi ispod granice siromaštva, praktički nesposobne udovoljiti potrebama hrane i smještaja. Afganistan se nalazi na 23. mjestu na listi najsiromašnijih zemalja na svijetu u časopisu Global Finance, dok ga je Transparency International proglasio sedmom najkorumpiranijom zemljom na svijetu.

Jedna od glavnih karakteristika lokalnog tržišta je njegova kaotičnost. Afganistan nema sustav registracije zemljišta, a prema podacima američke uprave za međunarodnu trgovinu, oko 80% transakcija neformalno se zaključuje bez dokumenata kojima se dokazuje vlasništvo prodavatelja koji želi prodati svoju imovinu na prodaju u Afganistanu.

To je razlog zašto su iste parcele zemljišta često u vlasništvu različitih vlasnika, dok lokalni sudovi nisu u mogućnosti učinkovito riješiti takve sporove. Općenito, tržište je slobodno regulirano, kontroverznim i nepotpunim zakonima i imovinskim odvjetnicima koji nemaju potrebne vještine.

Sredinom 2000-ih, Kabul je doživio građevinski procvat tijekom kojeg su izgrađeni obilni prvi domovi za međunarodne stručnjake, zaposlenike veleposlanstva, odvjetnike i vladine dužnosnike. Međutim, kad je NATO koalicija objavila svoju odluku da napusti Afganistan kao rezultat, atraktivnost kapitalnih ulaganja dramatično je pala. Mnogi projekti su obustavljeni, a cijene nekretnina za prodaju u Kabulu pale su za 30-50% u nekoliko mjeseci.

Međutim, to ne znači potpuni nedostatak potražnje nekretnina za prodaju u Afganistanu danas. Prema službenim podacima, od 2004. do 2017. godine stanovništvo zemlje poraslo je za gotovo 40%. Stanovništvo glavnog grada povećalo se za 25% u posljednjih pet godina, sa 3,2 milijuna na 4 milijuna. Stanovnici ruralnih područja sele u Kabul u potrazi za poslom i boljim i sigurnijim životnim okruženjem.

 
 
2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Postavke

    Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

    Postavite sada Ne prikazuj ponovo
BB